geo lanserer startpakke for hytteoppvarming

Vi har lansert en unik mulighet til å bli eier av et innovativt system for energistyring i hjemmet til redusert pris, eksklusivt for ansatte i energisektoren.

Kategorier:

I tidligere nyhetsbrev har vi beskrevet fordelene med HEMS (Home Energy Management Systems). Å redusere forbruket med mer enn 30 % sier sitt, men kanskje er miljøet den store vinneren? I denne artikkelen vil vi trekke frem fordelene for en annen gruppe energiforbrukere –eiere av fritidsbolig.

Vi nordboere elsker fritidsboligene våre. Det er nærmere 2 millioner registrerte fritidsboliger i Norden, og det faktiske antallet er sannsynligvis betydelig høyere hvis du inkluderer registrerte faste bosteder som brukes til fritidsboliger. Sommerhusene våre eller hyttene på fjellet er ofte vårt pusterom i en stressende hverdag, og vi velger ofte å dra dit når man har ferie eller bruke dem i helgene. I praksis betyr dette dobbel overnatting og som et resultat dobbel oppvarmingskostnad. Det betyr også et ansvar for å sørge for at huset er i god stand, unngå vannskader og andre skader, selv når du ikke er til stede.

Oppvarming er ikke så ukomplisert. Våre fritidsboliger har ofte “enklere” varmesystemer som direktevirkende elektrisitet eller en kombinasjon av forskjellige varmekilder. I tillegg har vi mennesker ofte en veldig smal komfortsone når det gjelder temperatur. Vi har sannsynligvis alle erfaringer med å prøve å justere varmeapparatet for å finne den riktige temperaturen. Dette er en kompleks oppgave, med mange parametere som utetemperatur, vindforhold, direkte solskinn, husets egne varmeenergi og faktisk bruk av huset.

geo Cozy gir huseieren muligheten til å automatisere denne prosessen. Systemet kan overvåkes og fjernstyres via smarttelefonen din. Du har alltid kontroll og kan sørge for en god følelse i huset basert på faktiske oppvarmingsforhold. På vei til feriehuset aktiveres varmen fra smarttelefonen. Systemet har lært seg husets termiske temperaturer, og basert på værmeldingen er huset forvarmet for å opprettholde den perfekte temperaturen når du åpner inngangsdøren.

geos startpakke inkluderer en geo-hub, systemets hjerne som kobles til en WiFi-ruter. Den inkluderer også tre temperatursensorer og tre elektriske brytere som lar deg kontrollere hjemmet ditt basert på bruken din delt inn i tre soner, for eksempel stuen og to soverom. Systemet kan suppleres med ytterligere smarte geo-funksjoner som styring av varmtvannsbereder, styring av elektrisk gulvvarme og styring av lading av elbil, motorvarmer eller annet elektrisk utstyr.

Per Högelin, ansvarlig for geos virksomhet i Norden, sier: “Mange tror at hjemmeautomatisering er noe for de allerede teknologikyndige, men det er langt fra sannheten. Dette er for den kostnadsbevisste- og komfortable brukeren og gir automatisk kontroll, oversikt og komfort ved å bruke smart teknologi på en enkel og ekstrem kostnadseffektiv måte. Systemet installeres og kobles til på en enkel måte. Hvis du ikke har riktig elektrisk forkunnskap, kan du få en lokal elektriker til å utføre jobben.”

geos startpakke kan selvfølgelig også brukes til å styre ditt faste bosted. På denne måten dobler du energibesparelsene dine, øker levekomforten ytterligere, og den store vinneren er miljøet.