geo går sammen med Istad Kraft om å levere en ny løsning som lar norske kunder kontrollere oppvarming og varmtvann

Tags:

Kategorier:

Oslo, 12. november 2019. Kunder av strømselskapet Istad Kraft kan denne vinteren nyte fordelene av en løsning som lar dem kontrollere huset eller hyttas varmekilder og varmtvannsbereder. Løsningen tilpasses hvert hjem, installeres profesjonelt og er utviklet sammen med Istads Krafts nye partner, geo.

De to selskapene er ferdig med en tre år lang utviklings- og testperiode av løsningen, som er basert på geo sin Cosy-løsning, og samarbeidet annonserer offisielt under EUW-messen i Paris, 12. – 14. november.

Med utrullingen som begynner i desember, er det første gang norske husstander får tilgang til en løsning som lar dem kontrollere oppvarmingen og varmtvannet i huset, og som virkelig utnytter mulighetene som finnes i «Internet of Energy»-universet. Ved hjelp av en mobilapplikasjon kan man få oversikt over alle varmekildene i huset, administrere strømforbruket og kutte ned på kostnader knyttet til unødvendig oppvarming og varmtvann.

Utrullingen er en kulminasjon av omfattende testing for å sikre at Cosy oppfyller kravene til ekstreme temperaturendringer, lange, kalde vintre og de fleksible behovene til norske familier. Produktet er nå godkjent for lansering av Istad Kraft, og vil tilbys til deres kunder i Møre og Romsdal-regionen i løpet av desember og starten av 2020.

geo og Istad Kraft har samarbeidet for å teste løsningen i hjem og hytter der varmekildene spenner fra elektriske paneler, gulvvarme til varmepumper og varmtvannssystemer. Kundene sparer ikke bare energi, men kan også redusere kostnadene ved å koble Cosy opp til Nordpool-tariffene der de tilbys.

– Dette er første gang nordmenn får tilgang til et multisone styringssystem for varme og varmtvann, som kan styres via telefonen, og som reduserer strømforbruket og kostnaden ved oppkobling til Nordpool-priser, uten at det går utover komforten. Å bringe en løsning som geo sin Cosy til det norske markedet gjør det mulig for forbrukerne å realisere sine samfunnsøkonomiske og bærekraftige mål, og samtidig som de kan glede seg over alle fordelene «Internett of Energy» bringer med seg, sier Rune Humlung, daglig leder i Istad Kraft.

– Vi har jobbet veldig tett med Istad Kraft for å oppfylle de bærekraftige og veldig spesifikke designkravene som kreves i norske hjem. Cosy Nordics komplimenterer rene designlinjer og kan raskt installeres i eksisterende hjem eller i nybygg. Det fungerer med smartmålere, og i motsetning til andre smarthjemmesystemer, vil Cosy fortsette å jobbe selvom internettforbindelsen til hjemmet forsvinner. Intelligensen i vår IoE-løsning kommer fra våre unike maskinlærings-algoritmer utviklet av våre egne dataingeniører fra Cambridge. Denne intelligensen sikrer at systemene våre fortsetter å lære, vokse og tilføre verdi til løsningene våre samtidig som de sømløst optimaliserer og balanserer varme-, komfort- og kostnadsfordelene i hjemmet ved den sofistikerte sammenkoblingen av timeprispriser på Nordpool, forteller Patrick Caiger-Smith, administrerende direktør i geo.