Lavere strømforbruk og bedre inneklima med geos strømløsning

Oppvarming står for nesten 90 prosent av strømforbruket i hjem i Norden. Med geo Cosy Nordics kan forbruket reduseres uten å måtte ofre komforten, samtidig som miljøet blir den store vinneren. Det eksisterende varmesystemet til en husstand kan med små midler konverteres til et intelligent hjem ved hjelp av ledende teknologi, automatisering og AI.

Kategorier:

I Espoo utenfor Helsingfors har flere husholdninger testet løsningen de siste årene. Mika Skogström og hans familie er av dem som bruker Geo Cosy Nordics.

Familiehjemmet til Skogström har to etasjer og er delt inn i åtte soner, hvor varmen i hver sone kan justeres separat. Siden hele hjemmet ikke brukes hele tiden, tillater sonering store besparelser og justeringer i tider når ingen er hjemme. Hver sone kan planlegges individuelt for hver ukedag med 15-minutters intervaller.

Løsningen betyr et redusert forbruk, muligheten for å spare penger, men også forbedret inneklima gjennom at systemet automatisk og kontinuerlig sikrer riktig temperatur i hvert rom / hver sone basert på plan for hele døgnet, mens den største vinneren er vårt miljø fordi husholdningens miljøpåvirkning reduseres.

– Det beste er å spare strøm, du varmer ikke unødvendig hvis ingen er hjemme, og systemet er ikke vanskelig å håndtere i det hele tatt, sier Mika Skogström.

– Installasjonen var enkel. En elektriker brukte en halv dag. Mika Skogström begynte deretter aktivt å administrere systemet via appen i mobiltelefonen sin.

– De første månedene endret jeg ganske mye i innstillingene. Jeg samlet all informasjonen i et Excel-ark for å få en oversikt over forskjellige tider og for forskjellige rom, sier Mika Skogström.

– De første månedene endret jeg ganske mye i innstillingene. Jeg samlet all informasjonen i et Excel-ark for å få en oversikt over forskjellige tider og for forskjellige rom, sier Mika Skogström.

Etter de første justeringene gjør han sjeldent noen form for justeringer.

“Vi har funnet frem til behagelige temperaturer hele tiden, med justeringer når barna er på skolen”, sier han.

Systemet har også en såkalt automatisk “hjemmefra”-funksjon som betyr at hvis du forlater eiendommen, vil varmen gå ned i hvilemodus når du har passert en forhåndsdefinert avstand fra hjemmet. Når du er på vei hjem og passerer samme avstand, vil varmen automatisk slå seg på igjen, og du vil komme hjem til et oppvarmet og innbydende hjem.

– “Det kan gå seks måneder uten at jeg gjør noe i appen nå. Men selvfølgelig, noen ganger roper barna at det er kaldt, og jeg går inn og endrer det. Det er bra at du kan velge å gi en ekstra boost, sier Mika Skogström.

Systemet har funksjonalitet som kan virke åpenbar, men som er ganske unik i markedet. Du kan aktivere/reaktivere den aktuelle varmekilden manuelt, men også justere den via appen ved å heve/senke temperaturen i et hvilket som helst antall timer.

geo har estimert at strømforbruket til oppvarming kan reduseres med omtrent 30–35 prosent ved hjelp av løsningen. Imidlertid har Mika Skogström ikke gjort en detaljert beregning av hvor mye det betydde i husstanden hans.

– Jeg vet ikke hvor mye forbruket har endret seg, men jeg er sikker på at det har gått betydelig ned.

Er det verdt innsatsen?

– Det er ikke en jobb, det er nesten gøy å sjekke appen. Det er mer arbeid hvis du for eksempel vil oppdatere noe på Instagram, sier han

Systemet kan også styre annet utstyr enn oppvarming, for eksempel ladere for elektriske kjøretøy, utendørsbelysning, IR-oppvarming på terrassen eller hvorfor ikke ha en plan for oppvarming av boblebadet?