Nå er Cosy for Nordics endelig i Norge!

Kundene til strømselskapet Istad Kraft kan nå, som de første i Norge, få installert Cosy for Nordics i hjemmet. Cosy gir kundene bedre kontroll over strømforbruket ved å kontrollere og optimalisere energiforbruket til panelovner, varmekabler eller varmtvannsbereder.

Kategorier:

Istad Kraft lanserte i forrige uke Cosy for Nordics til sine strømkunder, og er nå de første i Norge som tilbyr vårt energisystem. Cosy skal gi sluttkundene bedre kontroll over strømforbruket, og styres fra en mobilapplikasjon. I tillegg bidrar våre AI-algoritmer til med å optimalisere energiforbruket. Løsningen tilpasses hvert enkelt hjem og installeres profesjonelt av montører fra Istad Kraft.

– For første gang tilbyr vi et multisone styringssystem for varme og varmtvann til kundene våre. Ved hjelp av mobilappen, og oppkobling til Nordpool-priser, kan de redusere forbruket og spare penger, sier Rune Humlung, daglig leder i Istad Kraft.

Videre forteller han om de andre fordelene som samarbeidet tilfører selskapet:

– Å bringe en løsning som geo sin Cosy for Nordics til det norske markedet gjør det mulig for forbrukerne å realisere sine samfunnsøkonomiske og bærekraftige mål, og vi kan nå differensiere oss fra konkurrentene våre på noe annet enn pris.

Omfattende testing og pilotperiod

20. januar 2020 markerte altså slutten på vår tre år lange utviklings- og testperiode sammen med Istad Kraft. Lanseringen er et resultat av omfattende testing for å sikre at Cosy taklet temperaturendringene det norske klimaet byr på og de fleksible behovene til norske familier. Løsningen ble testet grundig i flere pilotfamiliers hjem, der varmekildene spente fra elektriske paneler, gulvvarme til varmepumper og varmtvannssystemer.

Familien Spilling er en av pilotfamiliene som har testet Cosy for Nordics. Det har hittil resultert i 1 500 kWh lavere forbruk i perioden fra august til november, og familien anslår at de vil spare 6 000 kroner på strømregningen i løpet av ett år.

– Vi fikk installert Cosy for Nordics i juli og kunne allerede i august se de første resultatene. Det har vært en positiv utvikling og vi er godt fornøyde, sier Thormod Spilling. Han forteller at familiens hus er på drøye 180 kvm, har to etasjer og kjeller. Cosy-løsningen har soner i hele huset, med både panelovner og varmekabler, og sitter også ved spakene til varmestyringen av husets to bad.

Se hvordan Istad Kraft tilbyr Cosy for Nordics til kundene sine her.